aA
Buvusio Lenkijos ministro pirmininko Jerzy Buzeko išrinkimas Europos Parlamento pirmininku yra naudingas Lietuvai, nes Lenkijos atstovas gerai supranta Vilniui aktualius klausimus, teigia europarlamentaras Vytautas Landsbergis.
V.Landsbergis: Lietuvai naudingas Lenkijos ekspremjero J.Buzeko išrinkimas EP pirmininku
© A.Solomino nuotr.

Tai politikas sakė komentuodamas antradienį - pirmąją naujos kadencijos EP plenarinės sesijos dieną - įvykusius EP pirmininko rinkimus, kuriuose J.Buzekas iškovojo akivaizdžią pergalę.

"J.Buzeko kandidatūra labai naudinga ir Lietuvai, ir regionui, pokomunistinėms valstybėms, kurios turi specifinę istoriją ir specifinę patirtį, ir kai kurių specifinių problemų susikalbėti tomis temomis su šalimis, neturinčiomis atitinkamos patirties", - BNS Strasbūre sakė V.Landsbergis.

1990-1992 m. Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas V.Landsbergis atkreipė dėmesį, kad J.Buzekas taip pat gerai išmano Lietuvai aktualius energetikos klausimus - juos sprendė tiek praeitą kadenciją dirbdamas energetinius klausimus nagrinėjusiame EP komitete, tiek būdamas Lenkijos premjeru 1997-2001 metais.

Dešiniųjų kandidatas 69 metų J.Buzekas EP pirmininku išrinktas antradienį jau per pirmąjį balsavimą. Už jį balsavo 555 europarlamentarai iš 736.
EP pirmininko poste jis pakeis vokietį Hansą Gertą Poetteringą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.