aA
Seimo Etikos ir procedūrų komisija gavo Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) sudarytą sąrašą, kuriame išvardyti parlamentarai, iki birželio 12 d. nepateikę metinių Privačių interesų derinimo deklaracijų. Įstatymas reikalauja deklaracijas užpildyti ir pateikti VTEK iki gegužės 15-osios.

Už vėlavimą pateikti deklaraciją Administracinių teisės pažeidimų kodeksas numato baudą nuo 500 iki 1000 Lt. Privačių interesų derinimo deklaracijos turi padėti kovoti su korupcija valstybės tarnyboje, taip pat padėti kontroliuoti tiesiogines bei neoficialias politikų bei valdininkų pajamas.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijai atsiųstame sąraše įvardyti septyni įstatymo nuostatų nepaisę parlamentarai: centristai Vytautas Čepas, Arūnas Grumadas, Virginijus Martišauskas, Gintaras Šileikis, krikščionis demokratas Petras Gražulis, konservatorius Antanas Račas ir nuosaikusis konservatorius Saulius Šaltenis.

Komisijos rašte minima ir buvusio Seimo nario, mūsų šalies ambasados Belgijos Karalystėje laikinojo patikėtinio, konservatoriaus Vladimiro Jarmolenkos pavardė.

VTEK vadovas Vytautas Andriulis dar praėjusią savaitę LŽ tikino, kad šiemet pirmą kartą pildant privačių interesų derinimo deklaracijas įstatymo nuostatas pažeidę asmenys greičiausiai nebus baudžiami.

Valdininkams dar vienos deklaracijos pildymas galėjo, žinoma, pasirodyti naujovė, tačiau to nepasakytum apie Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą priėmusius Seimo narius.

Seimo Etikos ir procedūrų komisija nusprendė apsiriboti tik nedrausmingų seimūnų įspėjimu ir draugišku paraginimu suskubti pristatyti savo deklaracijas į VTEK.