aA
Irane antradienį buvo pakarti 13 sukilėlių, priklausiusių pogrindinei sunitų kovotojų grupuotei "Jundallah", kurie dėl įvykdytų atakų buvo pripažinti "Dievo priešais", pranešė Irano valstybinė naujienų agentūra IRNA.
Irane pakarti 13 sunitų sukilėlių, pripažintų „Dievo priešais“
© Reuters/Scanpix

Mirties bausmė kovotojams buvo įvykdyta kalėjime neramiame pietrytiniame Zahedano mieste, kuris tapo sunitų sukilimo prieš šiitišką Teherano režimą židiniu.

"Trylika šios grupuotės narių buvo pakarti šį rytą", - IRNA citavo provincijos teisėtvarkos vadovą Ebrahimą Hamidi.

Vietos teismo pranešime nurodoma, kad šie sukilėliai yra "Dievo priešai" (muharibai), taip pat "grobė užsieniečius, žudė nekaltuosius ir vykdė teroristines atakas "Jundallah" grupuotės nurodymu".

Irano valstybinė žiniasklaida pirmadienį paskelbė, kad antradienį vieša mirties bausmė bus įvykdyta 14 "Jundallah" narių.

Zahedanas yra su Afganistanu ir Pakistanu besiribojančios Sistano ir Beludžistano provincijos sostinė. Šioje provincijoje gyvena daug etninių beludžių.

"Jundallah", kurios pavadinimas reiškia "Dievo kariauna", prisiėmė atsakomybę už gegužę vienoje Zahedano šiitų mečetėje surengtą sprogdinimą, per kurį žuvo 25 žmonės. Grupuotė nurodė keršijusi už kai kuries beludžių etninės mažumos nariams įvykdytas mirties bausmes.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.