aA
Norėdamos atkeršyti už kaime laidomas „negražias kalbas“, utėlėmis užkrėstus vaikus ir esą pavogtus 60 litų, dvi Vilniaus rajono gyventojos savo kaimynę įkalino namuose ir beveik plikai nukirpo plaukus. „Mes jai tik gero norėjome – sutvarkėme galvą, užtat dabar ji graži“, - savo „žygdarbiu“ teisme didžiavosi merginos. Tačiau nevykęs pokštas joms vos nekainavo laisvės – už savavaldžiavimą „kirpėjoms“ grėsė reali laisvės atėmimo bausmė.
Ana Malevska (kairėje) ir Alina Jakubickaitė
Ana Malevska (kairėje) ir Alina Jakubickaitė
© DELFI (D.Sinkevičiaus nuotr.)

Vilniaus rajono Sudervės seniūnijos Rastinėnų kaime gyvenančiai 30 metų Anai Malevskai ir Dūkštų seniūnijos Pirmųjų Airėnų kaimo 19 metų gyventojai Alinai Jakubickaitei, galima sakyti, pasisekė – pirmadienį Vilniaus rajono apylinkės teismo teisėja Laima Leipuvienė jų nepasodino už grotų.

„Jums suteikiamas šansas, tačiau daugiau tokio atvejo nebus“, - paskelbusi nuosprendį teisėja merginas ragino „ieškoti būdų gyventi dorai“.

A. Malevska ir A. Jakubickaitė buvo pripažintos kaltomis dėl savavaldžiavimo ir nuteistos 4 mėnesių laisvės atėmimo bausme, jos vykdymą atidedant vieneriems metams. A. Jakubickaitė į valstybės biudžetą taip pat turės sumokėti 3 MGL (390 Lt) baudą, nes iš prekybos centro „Maxima“ pavogė 16,99 Lt kainuojančią liemenėlę bei kitų daiktų. Be to, teismas „kirpėjoms“ neleido išvykti iš namų ilgesniam kaip 7 dienų laikotarpiui be pareigūnų žinios.

Teisėja: tai kad jos lig šiol iš jūsų juokiasi ir tyčiojasi

Dvi draugės į Vilniaus rajono pareigūnų akiratį pakliuvo po to, kai viena dar nė 30 metų neturinti Rastinėnų kaimo gyventoja Žana Č. policijai parašė pareiškimą. Pasak nukentėjusiosios, praėjusių metų spalio 22-osios vakarą, apie 20.30 val., A. Malevska ir A. Jakubickaitė ją užsirakino A. Malevskos namuose ir panaudojusios fizinį bei psichologinį smurtą beveik plikai nukirpo plaukus.

„Iš pradžių jos man nieko nesakė, tik vėliau prisipažino, kad taip padarė „už kalbas ir utėles“, - pirmadienį teismo salėje rusiškai aiškino Žana Č. – Alina man užlaužė rankas, o Ana norėjo jas surišti virve, tačiau kažkaip man jas pavyko perkalbėti. Sakiau, ką jūs darote, prašiau paleisti... Sutikau nesipriešinti, juk jos buvo dvi, o aš viena“.

„Užtat dabar ji graži“, - išgirdusi nukentėjusiosios pasakojimą teismo salėje ėmė replikuoti A. Jakubickaitė. „Mes jai tik galvą sutvarkėme“, - porino jai A. Malevska.

Pasak nukentėjusiosios, plaukus nukirpusios merginos atrakino namo duris ir ją išleido į namus.

„Kerpant plaukus skaudėjo, tačiau aš joms jau atleidau, - teisme aiškino Žana Č. – Ši byla joms jau buvo didelė pamoka, kitą kartą žinos, kad taip negalima daryti, tačiau pinigų aš nevogiau“.

Toks nukentėjusiosios gailestingumas nustebino bylą nagrinėjusią teisėją L. Leipuvienę: „Tai kad jos lig šiol iš jūsų juokiasi ir tyčiojasi“.

„Ana manęs prašė atleisti, buvo atėjusi į namus pasikalbėti, be to, man gaila jos vaikų“, - vos ašaros teisme nenubraukė Žana Č.

Apkirpo įviliojusios į namus

Teismas nuteisė dvi merginas, kurios iš keršto kaimynei nukirpo plaukus
© DELFI (D.Sinkevičiaus nuotr.)

„Nusprendėme ją apkirpti, nes ji iš manęs pavogė 60 litų ir lig šiol negrąžino, - teisme A. Malevska sakė, kad pinigų pasigedo po vienų išgertuvių. – Aš gerai žinau, kiek mano kišenėje buvo pinigų, tokių dalykų negaliu pamiršti. Žana paskui prisipažino paėmusi pinigus, žadėjo juos atiduoti, bet taip ir liko, todėl jai atkeršijome“.

Pasak kaltinamosios, kaimynystėje gyvenančiai Žanai Č. ji sumaniusi plaukus nukirpti dar ir dėl to, kad ji eina per kaimą ir laido esą negražias kalbas.

„Be to, jos vaikas mano vaikus užkrėtė utėlėmis ir tai visi žino mūsų kaime“, - A. Malevska tikino, kad apkirpdama kaimynę tikėjosi susigrąžinti esą pavogtus pinigus. Tiesa, dėl vagystės į policiją kaltinamoji nesikreipė.

„Ana ją sugalvojo apkirpti, - aiškino A. Jakubickaitė. – Mes ją įsiviliojome į namus, užrakinome duris. Tada jai užlaužiau rankas, o paskui abi apkirpome“.

„O ar pagalvojote, kad ir jūsų gražius plaukus gali nukirpti? Sveiku protu nesuvokiama, kad blaivus žmogus sugalvotų tokį dalyką, juoba kad žino, jog moteriai ilgai atauga plaukai“ – kaltinamųjų elgesiu stebėjosi teisėja.

„Ne, apie tai nepagalvojau... Bet dabar ji gražesnė“, - tikino A. Jakubickaitė.

Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė, kad kaltinamosios prisipažino padariusios nusikaltimą ir dėl to gailisi, tačiau nuosprendyje pažymėjo, jog merginos siekė nukentėjusiąją pažeminti, dėl to ji jautė ilgalaikes pasekmes.

„Be to, buvo pasirinktas moteriškai negražus būdas“, - pažymėjo teisėja.

Laukia dar viena byla

„Tai tikrai bus mums pamoka, net nepagalvojome, kad už tokius dalykus gali iškelti baudžiamąją bylą“, - po posėdžio DELFI sakė nuteistos „kirpėjos“.

A. Jakubickaitę teismas taip pat nuteisė už pasikėsinimą apvogti prekybos centrą „Maxima“. Į savo kuprinę įsidėjusi liemenėlę, džemperį, dvi poras batų, žiedų ir apyrankę mergina ketino prasmukti nesusimokėjusi pro kasas, tačiau buvo sulaikyta apsaugos darbuotojų.

„Dėl to labai gailiuosi“, - sakė kaltinamoji.

Tuo tarpu jos draugės A. Malevskos teisme laukia dar viena byla – prokurorai ją kaltina neteisėtu laisvės atėmimu. Ši byla artimiausiu metu bus nagrinėjama Vilniaus apygardos teisme.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.