aA
Socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas Algirdas Butkevičius nelinkęs patarinėti naujajai prezidentei Daliai Grybauskaitei, kokių ministrų neturėtų likti Vyriausybėje. Tačiau jis teigia, kad yra nepatenkintas ūkio ministro Dainiaus Kreivio, energetikos ministro Arvydo Sekmoko darbais. Jo vertinimu, taip pat yra daug problemų Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje, kuriai vadovauja Rimantas Dagys.
A.Butkevičiui kliūna trijų ministrų veikla
© A.Solomino nuotr.

Apibūdindamas ministrus, kurių veikla yra kritikuotina, A. Butkevičius sakė, kad tai yra tie, kurie "bijo prisiimti atsakomybę, nepriima jokių sprendimų, vykdo neva valdymo struktūrinę reformą priimdami darbuotojus, kurie neturi kompetencijos ir kvalifikacijos".

"Tai yra ūkio, energetikos ministrai. Finansų ministro problema, atrodo, išsisprendė. Pasižiūrėsime, kaip dirbs naujoji ministrė. Manau, kad daug problemų yra Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje", - pirmadienį spaudos konferencijoje sakė A. Butkevičius.

Prisiekus naujajai prezidentei, kaip numatyta Konstitucijoje bei Vyriausybės įstatyme, Vyriausybė grąžino įgaliojimus prezidentei. Valstybės vadovė pasirašė dekretą, kuriuo Andriui Kubiliui laikinai pavedė eiti premjero pareigas.

Naujo ministrų kabineto sudėtis gali keistis.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.