aA
Dauguma lenkų dienraščių trumpai informuoja apie pirmosios Lietuvos prezidentės moters Dalios Grybauskaitės inauguraciją. Dienraštis "Rzeczpospolita" savo informaciją apie šį įvykį pavadino "Karatistė - Lietuvos prezidentė". Joje pabrėžiama, jog Lietuvos prezidentės kraujyje teka ir truputis lenkiško kraujo.
Lenkų spauda: Lietuvos prezidentės kraujyje - ir truputis lenkiško kraujo
© Reuters/Scanpix

"Naujoji prezidentė kalba apie užsienio politikos tęstinumą ir gerų santykių su kaimynais palaikymą, tačiau ne kartą pažymėjo, jog pakoreguos savo pirmtako Valdo Adamkaus kursą," - rašo "Rzeczpospolita" ir pažymi, jog V.Adamkus savo antrąją kadenciją pradėjo vizitu Varšuvoje.

Dienraštis pastebi, jog kol kas nežinoma, kur D.Grybauskaitė vyks pirmojo užsienio vizito, tačiau, "kaip ir jos pirmtakui kontaktuose su lenkais nereikės vertėjo pagalbos, kadangi, kaip tvirtina pati prezidentė, kalbėti lenkiškai išmoko vaikystėje Vilniuje".

Tuo metu "Gazeta Wyborcza", pristatydama D.Grybauskaitę pastebi, jog "naujoji Lietuvos prezidentė išsilavinimą gavusi Leningrade ir Maskvoje sieks vystyti ekonominius santykius su Rusija".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.