aA
Šiaurės Korėjos lyderis Kimas Jongas Ilas serga kasos vėžiu, praneša naujienų agentūra AP. Vos prieš kelias dienas pasirodžius naujoms jo nuotraukoms, kilo kalbų, kad po pernai patirto insulto jo sveikata stipriai suprastėjo.
Šiaurės Korėjos lyderis serga kasos vėžiu
© Scanpix

67 m. Šiaurės Korėjos vadovui vėžys buvo diagnozuotas praėjusią vasarą, maždaug tada, kai jį ištiko insultas, pranešė Seulo televizija YTN, cituodama neįvardintus Pietų Korėjos ir Kinijos žvalgybos šaltinius.

Abu agentai tvirtino, kad liga kelia grėsmę Kimo Jongo Ilo gyvybei.

Kasos vėžys dažniausiai aptinkamas paskutinėje stadijoje, o turint omenyje Š. Korėjos lyderio amžių, nemanoma, kad jis išgyventų ilgiau penkerių metų.

Pietų Korėjos žvalgybos agentūra pareiškė negalinti patvirtinti pranešimo. Susivienijimo ministerijos atstovas spaudai Chunas Hae Sungas teigia nieko nežinantis apie tokio pobūdžio pranešimą.

Kim Jong Il
Kim Jong Il
© Reuters/Scanpix
www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.