aA
Tradiciškai įsilaužinėjimas į kompiuterius laikomas vyrų užsiėmimu. Tačiau moterys taip pat įsitraukia į įsilaužinėtojų ratą ir tampa pilnavertėmis jo narėmis. Nenuostabu, kad kaip ir kitose “grynai vyriškose” sferose, jos traukiamos per dantį.
Didžiausia tikrųjų moterų-įsilaužėlių problema yra “ištvirkusios įsilaužėlės”, naudojančios seksą kaip pagrindinę bendravimo su vyrais-įsilaužėliais priemonę, kadangi taip jos gadina tikrųjų įsilaužėlių įvaizdį. “Nuosaikiosios” džiaugiasi bent jau tuo, kad puikiai įvaldžius įsilaužinėjimo vingrybes visi pradeda kreipti dėmesį į sugebėjimus, o ne į lytį.

Įsilaužėlių suvažiavimuose paprastai būna daugybė moterų, tačiau ne visos jos būna įsilaužėlės. Didelė jų dalis būna žmonos. O taip pat suvažiavimuose netrūksta ir “ištvirkusių įsilaužėlių”, kurios nieko nenusimano apie įsilaužinėjimą ir pokalbių kambariuose paaugliams siūlo kibernetinį seksą. Tokios apsimetėlės taip pat kaunasi tarpusavy dėl vyrų, laikomų geriausiais įsilaužėliais ir dėl to paaugliai neskiria apsimetėlių ir tikrųjų įsilaužėlių moterų.

Bet lyčių skirtumas nėra toks svarbus aukščiausio lygio įsialužėliams. Jie paprastai laikosi atokiau nuo IRC pašnekesių kanalų ir nesivelia į ten kylančius lyčių karus. Jiems terūpi tik tai, ką žmogus sugeba.

Įsilaužėlių suvažiavimuose tarp labiausiai vertinamų dalyvių būna merginos, sugebančios sutvarkyti neveikiantį tinklą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.