aA
Rusijos generalinės prokuratūros informacijos ir ryšių su visuomene skyrius antradienio vakarą pranešė apie žymaus verslininko, "Media-Most" holdingo vadovo Vladimiro Gusinskio suėmimą.
Pranešama, kad V. Gusinskio suėmimas susijęs su "baudžiamąja byla, kurią tiria Generalinė prokuratūra". Pasak Generalinės prokuratūros, V. Gusinskis kartu su grupe asmenų įtariamas "turto grobstymu stambiu mastu, naudojant apgaulę ir piktnaudžiaujant pasitikėjimu, naudojantis tarnybine padėtimi ir sukčiaujant".

"Prokuratūra mano, kad V. Gusinskis kartu su kai kuriais Federalinės valstybinės įmonės "Rusijos video" vadovais įvykdė keletą neteisėtų veiksmų, negrąžinamai paimdami valstybės turto už mažiausiai 10 mln. JAV dolerių", sakoma Generalinės prokuratūros pranešime.

Tuo tarpu NTV pranešė, kad birželio 13 dieną maždaug 17 val. Maskvos laiku V. Gusinskis buvo iškviestas į Generalinę prokuratūrą pasiaiškinti dėl šaudmenų ir vardinių ginklų laikymo. Po dviejų valandų prie laukiančiųjų priėjęs tardytojas pranešė, kad V. Gusinskis suimtas pagal Baudžiamojo kodekso 159 straipsnį - turto grobstymas stambiu mastu.

Savo ruožtu "Grupy Most" advokatas Pavelas Astachovas pranešė "Interfax", kad uždarosios akcinės bendrovės "Media-Most" vadovas V. Gusinskis antradienį buvo iškviestas pas Generalinės prokuratūros ypatingųjų bylų tardytoją Vladimirą Danilovą duoti parodymų "Grupy Most" apsaugos tarnybos pažeidimų byloje.

Advokatas manė, kad kalba turėjo suktis apie medžiagą, kurią Generalinė prokuratūra gegužės 11 dieną konfiskavo iš kelių kompanijos biurų.

Tuo tarpu tardytojas V. Danilovas "Interfax" pranešė neturintis "nieko bendra su šiuo suėmimu", nes V. Gusinskis buvo suimtas dėl piktnaudžiavimų kompanijoje "Rusijos video".

Advokatas P. Astachovas taip pat pranešė, kad V. Gusinskiui kaltinimai turi būti pateikti per 10 parų.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė "nieko nežinantis" apie žymaus Rusijos verslininko ir "Media-Most" holdingo vadovo Vladimiro Gusinskio suėmimą.

Šiuo metu V. Putinas vieši Ispanijoje.

"Man tai - siurprizas", pareiškė Madride V. Putinas.

Rusijos liberalų demokratų lyderis, Valstybės Dūmos pirmininko pavaduotojas Vladimiras Žirinovskis mano, kad po "Media-Most" kompanijos vadovo Vladimiro Gusinskio arešto gali būti ir daugiau analogiškų suėmimų.

"Jis (Gusinskis) ne paskutinis šiame sąraše", sakė V. Žirinovskis interviu "Interfax" antradienį. Jo žodžiais, "tai tik pradžia, savo eilės laukia oligarchai, buvę ministrai, buvę deputatai ir gubernatoriai".

Rusijos Valstybės Dūmos deputatas, verslo magnatas Borisas Berezovskis neigiamai vertina "Media-Most" kompanijos vadovo Vladimiro Gusinskio suėmimą Maskvoje.

Interviu "Interfax" antradienį B. Berezovskis sakė: "Nėra jokių abejonių, kad bet koks žmogus, kuris pastaruosius 10 metų užsiėmė verslu Rusijoje, tiesiogiai arba netiesiogiai pažeidė Rusijos įstatymus, pirmiausia dėl jų netobulumo ir todėl, kad įstatymai daug kartų keitėsi per trumpą laiko tarpą. Aš seniai ir kelis kartus perspėjau dėl šio pavojaus".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.