aA
Valstybės biudžetas Vilniaus miesto savivaldybei nieko neskolingas, pareiškė Finansų ministerija.
Valdžios institucijoms ėmus viešai aiškintis Vilniaus miesto savivaldybės skolų istoriją, Vilniaus miesto meras Rolandas Paksas pareiškė, jog Vyriausybės skolos Vilniaus savivaldybei yra didesnės nei Vilniaus nesumokėti 94 mln. litų mokesčių.

"Mes esam paskaičiavę, kad valstybė Vilniui yra skolinga apie 100 milijonų litų", pirmadienį žurnalistams sakė R. Paksas.

Antradienį Finansų ministerija išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad šie R. Pakso teiginiai neatitinka tikrovės.

Finansų ministerija, išanalizavusi informaciją apie Vilniaus miesto savivaldybės biudžeto vykdymą, pranešė, jog valstybės biudžetas nėra skolingas Vilniaus miesto savivaldybei, o miesto mero paaiškinimai nėra pagrįsti.

Anot pranešimo, 1998 metais Vilniaus miesto savivaldybė iš valstybės biudžeto dotacijų gavo 62 mln. litų - būtent tokio dydžio dotacija sostinei buvo numatyta 1998 metų valstybės ir Vilniaus savivaldybės biudžetuose.

Praėjusiais metais Vilniaus miestas 1999 metais taip pat gavo visą biudžete numatytą dotacijų sumą - 20 mln. litų.

Šių metų dotacijos iš valstybės biudžeto Vilniaus miestui mokamos pagal planą, ir per I ketvirtį sostinės savivaldybei pervesta visa numatyta suma.

Anot Finansų ministerijos, nuo 1995 metų griežtai pagal planą vyko ir valstybės bei savivaldybės biudžetų tarpusavio atsiskaitymai, be to, 1997 metais Vilniaus miesto savivaldybei jau buvo nurašyta 42 mln. litų nepriemokų ir už jas priskaičiuotų delspinigių.

"Šie skaičiai ir faktai rodo, kad Vilniaus mero R. Pakso pareiškimai apie tariamąsias "valstybės skolas miestui" visiškai neatitinka realios padėties. Finansų ministerijos įsitikinimu, jie yra vertintini tik kaip miesto administracijos vadovų mėginimai išvengti atsakomybės už nuolatinius finansinės drausmės ir mokesčių įstatymų pažeidimus, padarytus Vilniaus miesto savivaldybėje", rašoma Finansų ministerijos pranešime.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.