aA
Tai antradienį pranešė naujienų agentūra ANSA, kuri rėmėsi Mehmeto Ali Agcos (Mehmeto Ali Agčos) advokate Marina Magistrelli (Marina Madžistreli).

Prezidento Carlo Azeglio Ciampi (Karlo Adzeljo Čampio) administracija kol kas pranešimo nekomentuoja. Advokatės biuro tarnautojai teigia turintys kitų atidėliotinų darbų ir taip pat atsisako komentuoti.

M. Agca šovė į popiežių 1981 metų gegužės 13 dieną Šv. Petro aikštėje. Kulka popiežiui pataikė į pilvą. M. Agca už kelių minučių buvo suimtas ir iš karto pateko į kalėjimą, iš kurio nebuvo iki šiol išėjęs.

Jonas Paulius II viešai paskelbė atleidžiantis užpuolikui. Vatikanas pernai pranešė neprieštarausiąs, jei M. Agcai būtų panaikinta įkalinimo iki gyvos galvos bausmė ir jis grįžtų į Turkiją.

M. A. Agca pasikėsino į popiežiaus gyvybę, pabėgęs iš Turkijos kalėjimo, kur jis buvo kalinamas už vieno Turkijos laikraščio redaktoriaus nužudymą.

Vėliau Turkija už šią žmogžudystę jį teisė už akių ir paskyrė mirties bausmę. 1991 metais paskelbta amnestija sumažino bausmę iki 10 metų laisvės atėmimo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.