aA
Didžiosios Britanijos Lordų rūmų narys lordas William John Lawrence Wallace (Viljamas Volesas) trečiadienį Vilniuje skaitys paskaitą Seimo nariams, akademikams ir žurnalistams apie Europos Sąjungos plėtrą, ES santykius su JAV ir Rusija.
W. Wallace, Lordų rūmuose atstovaujantis Liberalų demokratinei partijai, susitiks su Seimo Europos reikalų komiteto pirmininku Rimantu Dagiu, kitais parlamentarais ir pareigūnais, atsakingais už santykius su ES ir NATO.

Kaip pranešė Didžiosios Britanijos ambasada Vilniuje, W. Wallace yra žinomas visuomenės veikėjas ir dėstytojas, parašęs nemažai darbų apie Jungtinės Karalystės užsienio bei Europos politiką.

"Labai džiaugiuosi galimybe apsilankyti Lietuvoje. Jungtinė Karalystė aktyviai remia ES plėtrą ir įdėmiai stebi Lietuvos pasiruošimą narystei. Mano vizito tikslas - savo akimis pamatyti, kaip Lietuva pažengė į priekį ir pasidalinti savo patirtimi bei žiniomis apie ES", viešnagės išvakarėse sakė W. Wallace.

Kartu su lordu W. Walace atvyks seras John Birch (Džonas Berčas), anksčiau dirbęs ambasadoriumi Vengrijoje. Dabar jis vadovauja Didžiosios Britanijos asociacijai Vidurio ir Rytų Europai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.