aA
Niū Hampšyro valstija netikėtai neteko savo simbolio: kasmet tūkstančius turistų pritraukdavusi granito uola "Senis" ("The Old Man of the Mountain") per vieną naktį nugriuvo, virsdama uolienų krūva.
Dėl tiršto rūko, tvyrojusio kalnų regione prie Frankonijos miesto, tai buvo pastebėta tik šeštadienio rytą.

Beveik šimtą metų valstijos valdžia stengėsi gelbėti lietaus, vėjo ir šalčio sąlygotos erozijos naikinamą uolą. Maždaug prieš 200 mln. metų natūraliai susiformavusi uola, žvelgiant iš šono, priminė 12 metrų dydžio seno žmogaus profilį. Neįprastos formos uola buvo toliausiai šiaurės rytuose esančios JAV valstijos simbolis ir puošė pačius įvairiausius suvenyrus, 25 centų monetas bei kelių ženklus.

Anot pranešimų, valstijos gubernatorius jau galvoja apie uolos restauravimą.

Policija dar nenustatė, kodėl nugriuvo 400 metrų aukštyje išsikišusi uola, bet manoma, kad tai įvyko dėl natūralių priežasčių.

Niū Hampšyras yra žinomas kaip "granitinė valstija", o daugeliui vietos gyventojų "Senis" įkūnijo valstijos moto: "Gyventi laisviems arba mirti".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.