aA
72 proc. Rusijos gyventojų priimtiniausia šeimos santykių forma yra oficialiai įregistruota santuoka, rodo Regioninių politinių tyrimų agentūros sociologų atliktos apklausos duomenys.
Tik 16 proc. respondentų linkę gyventi su partneriu, neįregistravę santuokos, o 7 proc. sakė, jog pradės šeimyninį gyvenimą tik tuomet, kai gaus palaiminimą dvasininko. 2 proc. apklaustųjų apskritai nemato prasmės turėti šeimą.

Remiantis apklausos duomenimis, konservatyviausiai į šeimą žiūri Tolimųjų Rytų federalinės apygardos gyventojai. Būtent jie dažniau nei kiti pasisakė už "oficialiai įregistruotą santuoką".

Gyventi nesusituokę linkę didelių miestų žmonės, taip pat verslininkai ir studentai.

Vyrai šiek tiek dažniau kalba apie bendrą gyvenimą nesukūrus šeimos, o moterys nori oficialiai įteisinti santykius.

Be to, 48 proc. respondentų pareiškė, kad šeimoje turi augti du vaikai, 30 proc. norėtų trijų įpėdinių. Tuo tarpu 9 proc. teigia, kad normalu auginti vienturtį, o 7 proc.mano, kad pasiturinčioje šeimoje turėtų krykštauti ne mažiau kaip ketvertas vaikų, nors 2 proc. įsitikinę, kad vaikai šeimai apskritai nereikalingi.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.