aA
Rusijos gyventojai vis dar domisi Baltijos kurortais - Jūrmala ir Palanga, nors jų įvaizdžiui gerokai pakenkė dešimtmetį trukęs šalių "susvetimėjimo laikotarpis". Tokią nuomonę susitikime su Latvijos žurnalistais išsakė Maskvos vyriausybės turizmo komiteto pirmininkas Grigorijus Antufejevas.
Jūra
"Taip, dešimt metų susvetimėjimo - daug, bet dabar aš matau potencialių galimybių plėtoti abipusį turizmą. Kodėl Rusijos gyventojai negalėtų vykti į Jūrmalą ar Palangą, jei poilsiauja Turkijoje, Ispanijoje ir kitur", - sakė jis.

Maskvos vyriausybės atstovo nuomone, Jūrmalai prireiktų 2-4 metų, kad "sutvarkytų visą turizmui reikalingą infrastruktūrą". "Jūrmala, Palanga - tai vietos, kurios vidutiniam Rusijos piliečiui asocijuojasi su komfortu ir gerove. Tokios vietos visada traukia. Bet paskutinį kartą apsilankęs Jūrmaloje įsitikinau, kad reikia daug dirbti, norint paversti Jūrmalą tarptautiniu kurortu", - sakė jis.

Pasak G.Antufejevo, poilsiautojams patinka būti ten, kur "kalbama jų kalba". "Žinote, kodėl tiek daug turistų iš Rusijos važiuoja į Turkiją? Todėl, kad ten kone visi kalba rusiškai, ir rusai jaučiasi kaip namie. Turistams svarbiausia komfortas - ir psichologinis, ir praktinis", - paaiškino jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.