aA
Amerikietis alpinistas, penkias dienas praleidęs po pusę tonos sveriančiu akmeniu, galiausiai sugebėjo išsilaisvinti, kišeniniu peiliuku amputuodamas sau ranką.
27 metų Aronas Ralstonas, kuriam po rankos amputacijos dar teko lipti nuo uolos ir kelias valandas eiti pėsčiomis, kol jo neaptiko gelbėtojai, šiuo metu yra ligoninėje itin sunkios būklės. Apie jo neįtikėtiną išlikimą Jutos valstijos dykumoje televizijos kanalui NBC papasakojo vietos šerifas.

Seržantas Mitchas Vetere (Mičas Veteras) pažymėjo, jog A.Ralstonas savo gelbėtojams papasakojo, jog akmuo jį užvirto balandžio 26 dieną, prispausdamas jo dešinę ranką. Vanduo baigėsi antradienį, o ketvirtadienį, suprasdamas, jog sraigtasparniu skrendančios gelbėtojų komandos po akmeniu jo nepamatys, jis ryžosi šiam žiauriam veiksmui.

A.Ralstonas, kuris, anot gelbėtojų, yra nepaprastai geros fizinės formos, kišeniniu peiliuku nupjovė sau ranką po alkūne. Vėliau jis perrišo ranką, nulipo nuo 20 metrų uolos ir kelias valandas ėjo pėsčiomis, kol nebuvo pastebėtas iš sraigtasparnio ir nugabentas į ligoninę.

Anot M.Vetere, gelbėtojų komanda buvo nuvykusi į nelaimės vietą ir nustatė, jog alpinistas padarė vienintelį įmanomą dalyką savo gyvybei išgelbėti. "Jis neturėjo kito pasirinkimo", - pažymėjo policijos atstovas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.