aA
Turtingiausia ir labiausiai išsivysčiusi Malaizijos valstija griežtina galiojančius islamo įstatymus ir riboja musulmonų vyrų galimybes vesti keletą žmonų, teigiama šeštadienį pasirodžiusiame pranešime.
Laikraštis "The Star" cituoja vyriausiąjį Selangoro valstijos valdytoją Mohamadą Khirą Toyo (Mohamadą Chirą Tojų), kuris sako, kad daugpatystei būtina taikyti griežtesnius reikalavimus, nes daugėja skyrybų ir slapta sudaromų santuokų.

Pasak jo, sugriežtinant šeimos teisę reglamentuojančius islamo įstatymus, kurie, kaip tikimasi, įsigalios per artimiausias dvi savaites, siekiama apginti ir kitų šeimos narių, pavyzdžiui, vaikų iš kitų santuokų, teises.

Nors musulmonams leidžiama turėti keturias žmonas, M.Khiras teigia, kad pirmiausiai jie turi įrodyti, jog visomis joms bus sąžiningi.

"Mūsų įstatymų nereiks baimintis tiems vyrams, kurie bus sąžiningi. Ar reikia bėgti į kaimyninį Tailandą ir tuoktis antrą, trečią ar ketvirtą kartą, jei neturi ko slėpti?", - klausė valdininkas.

Naujieji įstatymai numato, kad musulmonas turi soti prieš teismą drauge su esama žmona arba žmonomis, būsimąja žmona ir naujosios žmonos vyru globėju -broliu, tėvu, kad gautų sutikimą dar kartą vesti.

O pakartotinai vesdamas, pirmajai žmonai musulmonas privalės atiduoti dalį jų bendrų pajamų, praneša dienraštis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.