aA
Valdančiosios Naujosios sąjungos (NS, socialliberalų) lyderis, Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas pareiškė pritariąs jo vadovaujamos partijos susijungimui su dabartinės valdančiosios daugumos partnere Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP), tačiau paragino neskubėti.
Artūras Paulauskas
Artūras Paulauskas
© ELTA
"Puikiai suprantu, kad mes turime susijungti, nes pati mūsų partijų susijungimo idėja yra teisinga ir net reikalinga mūsų valstybei", - sakė A.Paulauskas šeštadienį Vilniuje vykstančiame LSDP 26-ajame suvažiavime.

A.Paulauskas pabrėžė. jog "partijų jungimasis neturi būti mechaniškas ir skubotas", nes gali sukelti "paniką mūsų elektoratuose".

Pasak A.Paulausko, sveikindami NS ir LSDP jungimąsi, šių partijų oponentai tikisi, jog "skubėdami jungtis, išsiskirsime visiems laikams".

NS lyderio teigimu, partijų jungimasis turi būti "absoliučiai natūralus, remtis lygiavertiškumo ir pagarbos dvasia".

A.Paulauskas pabrėžė, jog kalba ne apie NS įsiliejimą į LSDP, o apie "lygiavertį susijungimą".

NS lyderis pasiūlė partijoms sudaryti darbo grupę, kuri parengtų partijų susijungimo "mechanizmą ir principus". Tačiau jis neįvardijo laiko, kada, jo nuomone, galėtų įvykti NS ir LSDP susijungimas.

Socialdemokratų lyderis, premjeras A.Brazauskas pareiškė "aiškiai pritariantis" A.Paulausko mintims, ir pakvietė suvažiavimą "padiskutuoti" apie partijų galimą susijungimą.

Nuo 2001 metų liepos LSDP su Naująja sąjunga (NS, socialliberalais) yra sudariusi daugumą Seime, kur turi atitinkamai 51 ir 26 vietas, ir suformavusi Vyriausybę.

Anksčiau A.Brazauskas yra spaudai pareiškęs, jog dauguma socialliberalų pasisakytų už partijų susijungimą, bet tam priešinasi kai kurie jos vadovybės nariai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.