aA
Policija 31 metų Ulo ir 32 metų Aivarą kaltina pakartotinėmis grupinėmis atvirosiomis vagystėmis, dviem grupiniais apiplėšimais, ginkluotu pasipriešinimu policininkams, grasinimais valdžios atstovui ir neteisėtu laisvės atėmimu.

Praėjusių metų birželį Ulo ir Aivaras Voitkos užpuolė Holstrio pamiškėje du Viljandės kriminalinės policijos darbuotojus ir atėmė iš jų tarnybinius pistoletus ir mobilius telefonus.

Su policija broliai buvo susidūrę ir 1993 metais, kai Valgos valsčiuje jie nuginklavo Pukos valsčiuje konsteblį Kunnarą Vahi (Kunarą Vajį) ir atėmė iš jo pistoletą "Makarov".

Praėjusį balandį Voitkos šiuo pistoletu grasino Pelvos valsčiaus eiguliui Jaanusui Kalai (Janusui Kalai), kuris užklupo juos žvejojant prie upės.

Paskutinis jų nusikaltimas buvo užfiksuotas liepos 29 dieną, kai Voitkos nuvarė santuokinių poros, besimaudžiusios ežere, automobilį "Opel". Vėliau broliai plėšikai jį paliko.

Broliai Voitkos po 14 metų klajonių po pietų Estijos miškus buvo sulaikyti antradienį, vasario 29 dieną, sodyboje netoli Vyracių, per operaciją, kurią Viljandės valsčiuje surengė kriminalinės policijos pareigūnai.

Pirmas pasidavė jaunesnysis brolis Ulo, tuo tarpu jo brolis užsibarikadavo sodybos mano rūsyje. Tačiau po penkių valandų apsiausties galų gale pasidavė ir Aivaras.

Brolių Voitkų sulaikymo operacija prasidėjo antradienį ryte. Ulo ir Aivaras užsidarė name ir pradėjo šaudyti į policininkus. Iš penkių šūvių nė vienas nebuvo taiklus, policininkai neatsišaudė.

Centrinės kriminalinės policijos komisaras Heikki Roodas (Heikis Rodas) BNS sakė, kad slėptuvę broliai Voikos buvo įsirengę minėtos sodybos pirties rūsyje.

"Sulaikymo metu mes konfiskavome visus brolių turėtus ginklus - du pistoletus "Makarov", du pistoletus "Glock" ir nupjauptvamzdį", pranešė H. Roodas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.