aA
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį pareiškė, kad būtina kuo greičiau suderinti tarptautinės bendrijos pozicijas dėl pokario Irako atstatymo.
V. Putinas
V. Putinas
"Labai svarbu kuo greičiau teisingai organizuoti mūsų bendradarbiavimą dėl Irako atstatymo", - sakė V.Putinas Jaltoje po derybų su Ukrainos prezidentu Leonidu Kučma.

Rusijos vadovas pabrėžė, kad per Irako krizę Rusija "nebuvo nė vienos iš šalių pusėje". "mes nerėmėme nei laimėjusiųjų, nei pralaimėjusiųjų", - pabrėžė V.Putinas ir pridūrė: "S varbiausia - neparduoti šalies pozicijos už pinigus manais į būsimą santvarką pasaulyje, mainais į būsimos saugumo sistemos pasaulyje parametrus".

"Irako krizė, pinigai, nafta, paskolos - vis tai labai svarbu, bet svarbiau atsakyti į klausimą, kokį pasaulį mes ketiname sukurti ir kokia bus tarptautinio saugumo sistema", - sakė Rusijos prezidentas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.