aA
JAV pajėgos Irake sulaikė dar mažiausiai tris nuversto Saddamo Husseino (Sadamo Huseino) režimo aukšto rango pareigūnus, du iš kurių yra Vašingtono sudarytame 55-ių labiausiai ieškomų irakiečių sąraše, penktadienį pranešė JAV pareigūnai.
JAV kariuomenė
JAV kariuomenė
© EPA-ELTA
Šiame sąraše 16-uoju numeriu įrašytas Abd al-Tawabas Mullah Huwayshas (Abd Tavabas Mula Huvaišas) buvo Saddamo Husseino karinės industrializacijos biuro direktorius, sakoma JAV Centrinės vadovybės paskelbtame pareiškime.

Devintajame dešimtmetyje įkurtas Irako karinės industrializacijos biuras buvo atsakingas už ginklų kūrimą, ir manoma, kad jo direktorius gali suteikti svarbios informacijos masinio naikinimo ginklų šalyje ieškantiems JAV ekspertams.

Antrasis sulaikytasis yra nuverstojo režimo viceprezidentas ir Revoliucinės vadovybės tarybos narys Taha Muhya al Dinas Marufas (Taha Muhya Dinas Marufas), sąraše įrašytas 42-uoju numeriu.

JAV pareigūnai Vašingtone taip pat pranešė, kad koalicijos pajėgos pastarosiomis dienomis sulaikė ir buvusį Irako transporto ministrą Ahmedą Murtadą Ahmedą Khalilį (Ahmedą Murtadą Ahmedą Chalilį), kuris nėra įtrauktas į labiausiai ieškomų irakiečių sąrašą. Pareigūnai išsamesnės informacijos apie jo sulaikymą nepateikė.

Tuo tarpu televizijos kanalas "ABC News" pranešė, kad sulaikytas dar vienas buvusio Irako režimo pareigūnas - Mizbanas Khadras Hadi (Mizbanas Chadras Hadis), įrašytas 42-uoju numerių ieškomų irakiečių sąraše. Jis buvo Saddamo Husseino Revoliucinės vadovybės tarybos narys ir vienas iš partijos "Baath" lyderių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.