aA
Sicilijos rytuose vyras, kuriam grėsė atleidimas iš darbo, penktadienį nušovė Ači Kastelo miestelio merą bei dar keturis žmones, o vėliau pasislėpė, pranešė vietos policija.
Šautuvas
Šautuvas
Pareigūnų teigimu, meras Michele Toscano (Mikelis Toskanas) buvo nušauta savo darbo kabinete, o dar vienas merijos darbuotojas - ant rotušės laiptų. Kiek vėliau užpuolikas taip pat nušovė prie merijos pastato esančioje aikštėje sėdėjusį 66-erių metų pensininką bei dar dvi municipaliteto darbuotojas.

Per šaudymą dar mažiausiai vienas žmogus buvo sužeistas. "Tikrai turime reikalą su sutrikusios psichikos žmogumi", - sakė aukšto rango policijos pareigūnas Vito Damiano (Vitas Damjanas).

Policijos teigimu, užpuolikas yra 32-ejų metų Giuseppe Leotta (Džiuzepė Leota), dirbęs merijoje pagal trumpalaikę darbo sutartį ir nerimavęs dėl tolimesnio darbo joje.

Šiuo metu gausios policijos pajėgos, pasitelkusios s raigtasparnius, vykdo, kaip manoma, vis dar ginkluoto G.Leotta paiešką, o miestelio gyventojai, baimindamiesi susidūrimo su juo, skubiai užsidarė savo namuose.

Televizija rodė, kaip iš merijos pastato buvo išvedami šoko ištikti žmonės. Vienas žmogus televizijai RAI pasakojo: "Mačiau nužudytą merą... Tai buvo siaubinga".

Pasak pirminių pranešimų, G.Leotta norėjo pasikalbėti su meru dėl sąlygų darbuotojams, kurių trumpalaikės darbo sutartys netrukus turi baigtis, tačiau jo prašymas susitikti buvo atmestas. Netrukus vyriškis sugrįžo į meriją ir pradėjo šaudyti.

Ači Kastelas yra už maždaug 9 km į šiaurę nuo Sicilijos pakrantės Katanijos miesto. Šiame vaizdingame žvejų miestelyje buvo nufilmuota keletas gerai žinomų filmų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.