aA
Šių metų gegužės 5-9 d. “Europos namai”, bendradarbiaudami su “Lietuvos Telekomu”, Didžiosios Britanjos ambasada bei Europos komitetu prie LR Vyriausybės rengia spalvingą ir triukšmingą Europos dienos šventę, skirtą pasaulinei Europos dienai paminėti.
Šventės renginiai vyks gegužės 5 d. Klaipėdoje ir Tauragėje, gegužės 6 d. Telšiuose ir Šiauliuose, gegužės 7 d. Panevėžyje ir Utenoje, gegužės 8 d. Panevėžyje ir Utenoje, ir gegužės 9 d. Kaune ir Vilniuje.

Šventės renginiuose mokyklų komandos pristatys pasirinktas Europos Sąjungos šalis nares ir kandidates. Moksleiviai rengs viešas akcijas (praeivių apklausas, konkursus, loterijas, interviu su žymiais miesto veikėjais, užsienio kalbų kursus, inscenizacijas, koridos šou, ir kt.) įvairiose miestų vietose bei dalyvaus eisenose centrinėmis gatvėmis. Lydimi pučiamųjų orkestrų, kartingų, motociklų ir kt. eisenos dalyviai dainuos dainas, šoks šokius ir kitokiais būdais pristatys pasirinktas šalis.

“Europos dienos šventė rengiama jau trečius metus. Praėjusiais metais organizavome jaunimo šventę penkiuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose. Moksleivių susidomėjimas Europos Sąjungos šalimis ir aktyvus mokyklų dalyvavimas šventės renginiuose paskatino mus surengti Europos dienos turą dešimtyje Lietuvos apskričių. Šiais metais dalyvauti Europos dienos šventėje užsiregistravo per 150 šalies bendrojo lavinimo mokyklų”. – tvirtina “Europos namų” projektų vadovė Odeta Rimkevičiūtė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.