aA
Jaunuolis
© DELFI
Kaip BNS sakė Vilniaus miesto 2-ojo policijos komisariato vadovas Petras Burdelis, trečiadienį nuo 17 iki 23 valandos vykusio koncerto metu užregistruoti net 35 administraciniai teisės pažeidimai, iš jų 12 protokolų surašyta viešoje vietoje girtavusiems nepilnamečiams.

Anot P.Burdelio, į komisariatą atvežti paaugliai į alkotesterius "išpūtė" nuo 0,4 iki 2,3 promilių alkoholio. Likusieji protokolai surašyti už nedidelį chuliganizmą šlapinantis viešoje vietoje ir už praeivių įžeidinėjimą necenzūriniais žodžiais.

Renginio metu užfiksuotas ir vienas kriminalinis nusikaltimas. Maždaug 22 val. ant Tauro kalno grupė jaunuolių užpuolė nepilnametį ir aštriu daiktu perdūrė jam pilvą. Paauglys paguldytas į ligoninę.

Pareigūnų teigimu, didžiausią koncerto dalyvių ir aplinkinių namų gyventojų pasipiktinimą tądien kėlė viešai besišlapinantys apgirtę paaugliai. Gamtinio reikalo prispirti jaunuoliai "išmargino" ir Profsąjungų rūmų sienas.

Anot policijos, taip atsititiko todėl, kad koncerto organizatoriai parūpino per mažai biotualetų. Į renginį susirinko net keletas tūkstančių jaunuolių, o laikinieji tualetai buvo tik trys.

Koncerto metu viešąją tvarką ant Tauro kalno ir jo prieigose palaikė 30 mobiliosios kuopos pareigūnų, 5 sostinės 2-ojo PK pareigūnai, dirbo 4 raitosios policijos pareigūnai. Nors renginio metu alkoholiniais gėrimais prekiaujama nebuvo, jaunimui alaus nepritrūko - jie svaigalų atsinešė patys.

Užkirsti kelią nepilnamečių girtuoklystei nepadėjo ir policininkai, kurie specialiai patruliavo prie Tauro kalno prieigose esančių prekybos kioskų ir stebėjo, ar paaugliams neparduodamas alus. Pamatę policijos pareigūnus, vaikai alaus pasukdavo į toliau esančias parduotuves.

Tuščias skardines ir butelius po koncerto surinkusiems tvarkdariams šiukšles išgabenti prireikė net kelių mašinų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.