aA
Baltijos šalių parlamentarai teigia, jog Lietuvoje vyksiantis referendumas dėl narystės Europos Sąjungoje turi "ypatingos svarbos" ir kitoms dviem narystės ES siekiančioms Baltijos valstybėms.
Giedrė Purvaneckienė
Giedrė Purvaneckienė
© ELTA
Tokį pareiškimą priėmė šią savaitę Švedijos mieste Lunde posėdžiavusios Lietuvos, Latvijos ir Estijos delegacijos Baltijos Asamblėjoje (BA).

"Trijų valstybių delegacijos suvokia, kad Lietuvoje vyksiantis referendumas dėl narystės ES turi ypatingos svarbos ne tik Lietuvai, bet ir viso Baltijos regiono valstybėms kandidatėms", - rašoma bendrame Baltijos šalių delegacijų BA pareiškime.

Jį pasirašė Lietuvos, Latvijos ir Estijos delegacijų BA vadovai Giedrė Purvaneckienė, Janis Reirsas ir Trivimi Velliste (Trivimi Velistė). Referendumas dėl narystės ES Lietuvoje rengiamas gegužės 10-11 dienomis, Estijoje - rugsėjo 14 dieną, Latvijoje - rugsėjo 20 dieną.

"BA nuosekliai remia Lietuvos, Estijos ir Latvijos narystę ES. Esame įsitikinę, kad ši narystė atkurs istorinį teisingumą ir stiprins kultūrinį bei socialinį Europos vientisumą", - pažymima pareiškime. Baltijos valstybės tikisi tapti visateisėmis ES narėmis 2004 metų gegužę.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.