aA
Per Izraelio kariuomenės reidą rytiniame Gazos miesto priemiestyje ketvirtadienį žuvo septyni palestiniečiai, įskaitant dvejų metų vaiką, pranešė palestiniečių medikai ir saugumo šaltiniai.
Palestinian boy
Dvejų metų Amiras Ayadas (Amiras Ajadas) mirė nuo šautinės žaizdos galvoje. P rieš aušrą surengto reido metu taip pat buvo nušautas 17-metis Abdullah al-Amrani (Abdula Amranis) bei dar penki palestiniečiai, o dar daugiau nei 15-a žmonių buvo sužeisti. Dviejų nukentėjusiųjų būklė kritiška.

Reido metu daugiau nei dešimt iš oro sraigtasparnių remiamų Izraelio armijos tankų ir šarvuočių maždaug per kilometrą įvažiavo į rytinį Gazos Šadžajos priemiestį.

Liudininkai pranešė, kad tarp Izraelio pajėgų ir palestiniečių kovotojų įvyko susišaudymas, per kurį buvo sužeisti aštuoni kariai, keturi iš jų - sunkiai.

Po šio incidento jau 31-ą mėnesį vykstančio palestiniečių sukilimo prieš Izraelio okupaciją aukų skaičius padidėjo iki 3 198.

Izraelio pajėgų reidas buvo surengtas praėjus dienai po to, kai Artimųjų Rytų diplomatinio ketverto tarpininkai įteikė Palestinos savivaldos ministrui pirmininkui Mahmoudui Abbasui (Mahmudui Abasui) taikaus Izraelio ir palestiniečių konflikto sureguliavimo kelio gairių planą.

Šis planas, kurį parengė Jungtinės Valstijos, Europos Sąjunga, Jungtinės Tautos (JT) ir Rusija, ragina imtis žingsnių, kurie leistų padaryti galą jau daugiau kaip pustrečių metų nesiliaujančiam kraujo praliejimui tarp Izraelio ir palestiniečių, ir iki 2005 metų Vakarų Krante ir Gazos Ruože įkurti Palestinos valstybę.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.