aA
Trečiadienį vakare Slovakijos vakaruose automobilio katastrofoje žuvo Rusijos ambasados Slovakijoje pirmasis sekretorius Jurijus Repinas. Kaip ketvirtadienio naktį pranešė radijo stotis "Echo Moskvy", tragedija įvyko Bratislavos ir Pieštianų miestus jungiančio kelio 74-ajame kilometre. Automobilis tapo nevaldomas šlapiame kelyje.
Per šį eismo įvykį žuvo ir J.Repino žmona. Kaip pranešė Slovakijos valstybinė televizija, katastrofa įvyko trečiadienį vakare automobilių magistralėje D61. BMW markės mašinoje su rusiškais diplomatiniais numeriais buvo tik aukšto rango Rusijos diplomatas ir jo žmona.

J.Repinas su žmona trečiadienį grįžo į Slovakijos sostinę po iškilmingos ceremonijos, kurios metu prie sovietinių karių monumento Pieštianų mieste, esančiame už maždaug už 80 km nuo Bratislavos, buvo dedami vainikai.

Slovakijos policijos duomenimis, viršijusi leistiną greitį Rusijos diplomato mašina trenkėsi į šoninį kelio aptvarą ir apsivertė. J.Repinas ir jo žmona žuvo vietoje.

Tragedijos aplinkybės tiriamos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.