aA
Estijos vidaus reikalų ministras Tarmo Loodu (Tarmas Lodus) pirmadienį pateikė vyriausybei kompleksą siūlymų, kuriais siekiama sugriežtinti kovą su terorizmu.
Kaip pranešė VRM spaudos tarnyba, siūloma sugriežtinti bausmes už vadinamąjį telefoninį terorizmą, už "grasinimus susprogdinti ir sprogdinimus".

Grasinimai susprogdinti perkeliami iš administracinių į kriminalinių nusikaltimų skyrių. Už šį nusikaltimą, taip pat sprogdinimų rengimą gali būti baudžiama laisvės atėmimu nuo 6 iki 25 metų, o jeigu per teroro aktą žus žmonių - net ir įkalinimu iki gyvos galvos.

Drauge numatoma sumažinti amžiaus ribą nuo 16 iki 13 metų teisės pažeidėjams, kurie gali būti patraukti baudžiamojon atsakomybėn už tokius nusikaltimus.

Griežtinti terorizmo prevencijos priemones Estijos specialistams padės JAV Federalinis tyrimų biuras.

Nuo 1992 metų Estijoje užregistruoti 1 636 grasinimai susprogdinti bombą, iš kurių penkiais atvejais jos iš tikrųjų buvo susprogdintos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.