aA
Finansų ministro įsakymu sudaryta tarnybinio patikrinimo grupė, kuri aiškinsis Vilniaus savivaldybės skolų istoriją.
Grupė įpareigota išsiaiškinti, kokių veiksmų ėmėsi Valstybinė mokesčių inspekcija, kad būtų likviduotas Vilniaus savivaldybės fizinių asmenų pajamų mokesčio įsiskolinimas ir užkirstas kelias "recidyviniam šios problemos pasikartojimui".

Jai taip pat nurodyta ištirti priežastis, kodėl Vilniaus savivaldybei nebuvo taikytos visos įstatymų numatytos poveikio priemonės, kad mokestis būtų mokamas.

Įstatymai už piktybinį vengimą laiku mokėti fizinių asmenų pajamų mokestį numato mokesčio subjektų sąskaitų areštus, baudas atsakingiems asmenims bei baudžiamąją atsakomybę.

Finansų ministerija taip pat suabejojo, ar Vilniaus mokesčių inspekcija veikė pakankamai efektyviai, kad būtų išieškotos šio mokesčio nepriemokos ir užkirstas kelias tolesniam jų augimui.

Vilniaus miesto savivaldybė valstybės biudžetui nuo 1994 metų yra įsiskolinusi 94 mln. litų.

Vilniaus miesto meras Rolandas Paksas pirmadienį spaudos konferencijoje sakė, kad apie šias skolas žinojo ir Finansų ministerija, ir Seimo komitetai.

R. Pakso nuomone, Vilniaus skolos augo todėl, kad buvo tikėtasi, kad valstybė grąžins skolą Vilniui.

"Mes esam paskaičiavę, kad valstybė Vilniui yra skolinga apie 100 milijonų litų", sakė jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.