aA
Antradienį nudžiuginta Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) sprendimo atšaukti rekomendaciją dėl staigaus ūmaus respiracinio sindromo (SARS) atsisakyti kelionių į Torontą, Kanada pažadėjo imtis griežtesnių priemonių viruso plitimui sustabdyti.
SARS
SARS
"Mes esame patenkinti Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) sprendimu", - sakė Ontarijo sveikatos apsaugos ministras Tony Clementas (Tonis Klementas).

SARS visame pasaulyje užsikrėtė daugiau nei 5 tūkst. 500 žmonių, mažiausiai 353 mirė. Toronto rajone liga užsikrėtė 343 žmonės, o nuo SARS mirė 20. Antradienį penkių pacientų būklė buvo sunki. Kanada yra vienintelė valstybė už Azijos ribų, kur žmonės miršta nuo SARS, prasidėjusio Kinijoje.

Ženevoje PSO generalinė direktorė Gro Harlem Bruntland pareiškė, kad rekomendacija dėl kelionių buvo panaikinta, nes SARS protrūkis Toronte nebuvo toks didelis, kaip buvo prognozuojama prieš savaitę. Savo ruožtu Kanada sutiko sugriežtinti patikrinimus oro uostuose, kur bus tikrinami keliautojai.

Kanados sveikatos apsaugos ministrė Anne McLellan (Ana Maklelan) sakė, jog Kanada pradės bandyti infraraudonųjų spindulių įrangą, kuri naudojama Singapūre, tikrinant, ar kuris nors keleivis nekarščiuoja. PSO sprendimas vis dar gali būti atšauktas, jeigu Kanadai nepavyks įdiegti naujų kovos su SARS priemonių.

Pirminis PSO sprendimas susilaukė didžiulių protestų Kanadoje, kuri baiminosi, kad rekomendacija gali pakenkti jos nacionalinei ekonomikai, o ypač Torontui, šalies finansų sostinei.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.