aA
Teigiama, kad Indijoje populiarėja nauja mada svaigintis skorpiono nuodais. Gudžarato provincijos Barucho rajono pakelės kioskai siūlo klientams pamėginti naujovę - leisti į delną įkąsti skorpionams, kurie laikomi aliuminio induose.
Skorpionas
Laikraštis "The Times of India" praneša, kad nuo didžiulio skausmo patiriama kažkas panašaus į apsvaigimą nuo narkotikų.

Už vieną skorpiono įkandimą tenka pakloti iki 250 rupijų (apie 15 litų).

Naująją paslaugą teikiantys verslininkai garsiai nesireklamuoja ir svaigintis leidžia tik tiems naujokams, kuriuos rekomenduoja patikimi asmenys.

Tačiau laikraštis cituoja viename kioskų dirbantį prekeivį, kuris tvirtina: "Turėtumėte bent jau kartą pamėginti... tai nepakartojama patirtis".

Tyrimais įrodyta, kad skorpionų nuoduose yra įvairių apkvaitimą sukeliančių medžiagų: neurotoksinų, histamino, seratonino, enzimų ir enzimų inhibitorių.

Voragyvių organizmuose esantys enzimai ir toksinai padeda jiems paralyžiuoti auką ir virškinti grobį.

Specialistai teigia, kad daugumos skorpionų įkandimas žmogui nėra mirtinas, tačiau jų nuodams alergiškus asmenis iš tiesų gali ištikti mirtis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.