aA
Estijos vyriausybė antradienį nusprendė suteikti Irakui humanitarinę pagalbą, skirdama iš rezervo fondo milijoną kronų. Vyriausybės atstovas spaudai pranešė, kad Estija kaip humanitarinę pagalbą pokario Irakui atstatyti skirs 500 tūkst. kronų (110 tūkst. litų) Tarptautiniam Raudonajam Kryžiui (TRK) ir dar tiek pat - humanitarinės pagalbos koordinavimo biurui prie Jungtinių Tautų (JT).
Flag of Estonia
JT ir TRK kreipėsi į pasaulio valstybes, prašydami padėti normalizuoti padėtį Irake, suteikti šios šalies gyventojams tarptautinę paramą, kad būtų įveikta ginkluoto konflikto sukelta humanitarinė krizė.

Estijos URM mano, jog Estija kaip būsimoji Europos Sąjungos ir NATO narė moraliai privalo įnešti savo indėlį stiprinant bendrą saugumą.

Sausio 15 dieną Estijos parlamentas aprobavo bendradarbiavimo plėtros principus, kuriais remiantis humanitarinės pagalbos teikimas bendradarbiaujant su tarptautinėmis organizacijomis, o pagal galimybę - ir tiesiogiai katastrofų rajonuose prilyginamas darbui Estijos saugumo interesais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.