aA
Nepasitvirtino Premjero planai, kad jau antradienį Prezidentas Rolandas Paksas paskirs Vidaus reikalų ministerijos sekretorių Virgilijų Bulovą naujuoju ministerijos vadovu ir kad jis, prisiekęs Seime, pradės eiti pareigas. Prezidentas po susitikimo su kandidatu į ministrus V. Bulovu nusprendė pokalbį su juo pratęsti kitą pirmadienį.
Virgilijus Bulovas
Virgilijus Bulovas
© ELTA
Kandidatas į vidaus reikalų ministrus po susitikimo prisipažino, kad nebuvo pasiruošęs atsakyti į visus Prezidento klausimus, be to, ir pritrūkę laiko pokalbiui.

Prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Remigijus Ačas taip pat pastebėjo, kad kandidatas į ministrus negalėjo atsakyti į visus valstybės vadovą dominančius klausimus. R. Ačas pažymėjo, kad kandidatui bus pateikti aktualiausi klausimai, į kuriuos jis turės galimybę atsakyti kitą pirmadienį.

Pasak Prezidento atstovo spaudai Rosvaldo Gorbačiovo, Prezidentas susitikime su kandidatu domėjosi kovos su narkomanija, sienų apsaugos, viešosios tvarkos, piliečių duomenų bazės tvarkymo klausimais. Tai, anot R. Gorbačiovo, tik keletas iš daugybės klausimų, pateiktų kandidatui į ministrus.

Prezidentas paprašė kandidato detalesnės veiksmų programos, pasigedo jo, kaip būsimo ministro, vaidmens įgyvendinant konkrečius veiksmus, jo prioritetų, sakė R. Gorbačiovas.

Pasak Prezidento atstovo spaudai, pirmadienį V. Bulovui pateikus konkrečių veiksmų programą, bus priimtas sprendimas. Anot R. Gorbačiovo, pokalbio su kandidatu pratęsimas nėra koks nors delsimas skirti ministrą.

Ministras Pirmininkas Algirdas Brazauskas pirmadienį pateikė Prezidentui V. Bulovo kandidatūrą į vidaus reikalų ministrus. Premjeras, pasak jo paties, prašęs Prezidento pasirašyti dekretą dėl ministro paskyrimo antradienį, kad, tą pačią dieną prisiekęs Seime, V. Bulovas galėtų pradėti eiti pareigas.

Kitas Seimo plenarinis posėdis planuojamas tik gegužės 15 d. Pasak R. Gorbačiovo, per naktį yra neįmanoma priimti sprendimo dėl to, kas turėtų vadovauti šiai ypač svarbiai šalies gyvenime ministerijai.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.