aA
Paragvajaus policija atskleidė nusikaltėlių gaują, kuri stomatologams nelegaliai pardavinėjo mirusiųjų dantis, teigdami, kad tai - laboratorijoje pagaminti dantų protezai. Dantis įžūlus sukčiai išlupinėdavo iš neseniai palaidotų mirusiųjų.
Dantys
Apie apgaulę Asunsjono stomatologus ir jų pacientus informavo sostinės valdžia. Be to, perspėjantį skelbimą įsidėjo ir laikraštis "Ultima Hora": "Būkite būdrus! Stomatologai gali jums sudėti mirusio žmogaus dantis!".

Kapinių "Del Este" vadybininkas Aureliano Escobaras (Aureljanus Eskobaras) teigė, jog per pastaruosius kelis mėnesius į kapines buvo mėginama įsilaužti net 400 kartų.

"Ši padėtis verčia nerimauti. Kiekvienas stomatologijos klinikos pacientas turi pirma įsitikinti, kad dantų protezai yra tikri", - sakė vietos valdžios atstovas spaudai ir paragino palaikų niekintojus "leisti mirusiesiems ilsėtis ramybėje".

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.