aA
Vilniaus kriminalinei policijai vis daugiau rūpesčių kelia nepilnamečiai.Neseniai pareigūnai išsiaiškino, kad jaunuoliai inscenizavo plėšimą, norėdami pasipelnyti.
Balandžio 14 dieną vienas iš sostinės policijos komisariatų gavo pranešimą, kad du ginkluoti vaikinai, grasindami susidorojimu, užpuolė bute buvusius nepilnamečius ir iš seifo pagrobė 5 tūkst. litų.

Kaip spaudos konferencijoje antradienį sakė Kriminalinių nusikaltimų tyrimo tarnybos komisaras Antonis Mikulskis, į įvykio vietą buvo išsiųsta tardymo operatyvinė grupė, pasitelktas tarnybinis šuo.

Miške buvo aptikti rūbai, kuriais "nusikaltimo metu" vilkėjo "užpuolikai".

Kriminalistams šis įvykis pasirodė įtartinas, savo įtarimais jie pasidalijo su jaunuolių tėvais. Šie parodė supratingumą ir netrukus paaiškėjo tikrosios įvykio detalės.

Pasirodo, kad nepilnamečiai iš pažįstamo paskolintu automobiliu padarė avariją, jiems reikėjo pinigų. Todėl jie nusprendė inscenizuoti plėšimą ir tokiu būdu pasisavinti tėvų pinigus.

Jaunuoliai buvo spėję išleisti 800 litų, likusius pareigūnai grąžino tėvams.

Dėl melagingo pranešimo byla keliama nebus, kadangi policijai apie įvykį pranešė tėvai, nė nenumanę, kad nusikaltimą išgalvojo jų vaikai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.