aA
Seimo narys krikščionis demokratas Petras Gražulis paragino prezidentą Rolandą Paksą "nepasiduoti nusikalstamo pasaulio ir jo įtakojamų politikų" spaudimui įkurti dar vieną komisiją generalinio komisaro Vytauto Grigaravičiaus veiklai tirti. Toks pasiūlymas, parlamentaro nuomone, "akivaizdžiai byloja apie šio komisaro neparankumą nusikaltėlių grupuotėms".
Petras Gražulis
Petras Gražulis
© ELTA
"Būtų geriausias kelias, jeigu prezidentas nekurtų naujų komisijų, o leistų V.Grigaravičiui toliau dirbti", - antradienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje sakė partijos "Lietuvos krikščionys demokratai" valdybos pirmininkas P.Gražulis.

Apie Prezidentūros ketinimus įkurti komisiją, kuri toliau tirtų policijos pareigūnų ir generalinio komisaro atsakomybę naudojantis asmens duomenų baze, pranešė žiniasklaida.

Dėl nepagrįstų kaltinimų policijos generaliniam komisarui iš savo pareigų praėjusią savaitę atsistatydino vidaus reikalų ministras Juozas Bernatonis.

Parlamentinė komisija konstatavo, jog ministro teiginiai, esą su generalinio komisaro V.Grigaravičiaus žinia policijos pareigūnai neteisėtai rinko informaciją apie valstybės vadovus ir aukštus vidaus reikalų sistemos pareigūnus, nėra pagrįsti.

Taip pat komisija konstatavo, jog ministras neteisėtai buvo nušalinęs generalinį komisarą nuo pareigų ir paskyręs jam atestaciją.

Tačiau premjeras Algirdas Brazauskas pirmadienį po susitikimo su prezidentu pareiškė reikalausiantis, jog VRM nuodugniau ištirtų su duomenų rinkimu susijusias aplinkybes.

Vyriausybės vadovas sakė ir toliau manantis, kad V.Grigaravičius dėl duomenų rinkimo yra atsakingas "kaip vadovas", tačiau tikino, jog pakartotinis klausimas dėl Grigaravičiaus atleidimo "šiuo metu nekeliamas".

J.Bernatoniui nušalinus V.Grigaravičių, P.Gražulis Vilniuje prie Prezidentūros surengė nesankcionuotą protesto akciją. Už Susirinkimų įstatymo pažeidimą policija P.Gražuliui surašė administracinių teisės pažeidimų protokolą. Teismas kitą mėnesį spręs dėl baudos P.Gražuliui.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.