aA
Maskvoje tikimasi, kad Estijos valdžia imsis būtinų priemonių Čečėnijos separatistų tinklalapio "Kavkaz-Center" veiklai nutraukti savo teritorijoje, pranešė Rusijos naujienų agentūra "Interfax". Taip Rusijos užsienio reikalų ministerijos informacijos ir spaudos departamentas komentavo žurnalistams žinią, kad Čečėnijos sukilėlių tinklalapis perkeltas iš Lietuvos į Estiją.
Čečėnų kovotojai
© NTV
Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovai pažymėjo, kad tinklalapis "Kavkaz-Center", anksčiau buvęs vienos Lietuvos interneto bendrovių tarnybinėje stotyje, perkeltas į Estijoje esančią tarnybinę stotį, kurią prižiūri bendrovė "Starman Internet".

Šios firmos rinkodaros vadovas Henri Treude (Henris Treudė) praėjusią savaitę patvirtino, kad interneto svetainė www.kavkazcenter.com išties patalpinta "Starman" kompanijos tarnybinėje stotyje, kurią firma yra išnuomojusi.

"Interneto svetainės IP adresas nukreipia į vieno mūsų klientų kompiuterį. Mūsų klientas perparduoda paslaugą toliau, ir "Starman" jokiu būdu negali to apriboti. Mes nuomojame tik patalpas, kuriose įkurdinta tarnybinė stotis, ir IP adresą", - sakė H.Treudė.

Firmos, nuomojančios patalpas su tarnybine stotimi, "Starman" kompanija neįvardija.

Maskva pasidžiaugė, jog "Lietuvos valdžia priėjo prie išvados, kad Lietuvos interneto paslaugų bendrovė, aptarnaudama Čečėnijos separatistų tinklalapį, neprisideda prie Lietuvos tarptautinio autoriteto didinimo, trukdo plėtoti Rusijos ir Lietuvos santykius".

Iki šiol svetainė "Kavkaz-Center" buvo įkurdinta Lietuvoje esančioje tarnybinėje stotyje.

"Estijai mes taip pat jau uždavėme klausimų, pirmiausia dėl estų tarnybinėje stotyje pasirodžiusio Čečėnijos separatistų tinklalapio, propaguojančio nuomones asmenų, pasisakančių prieš Rusijos teritorijos vientisumą ir suverenumą, taip pat dėl neseniai Estijos vadovybės paskelbto pareiškimo apie ketinimą gerinti santykius su Rusija", - pažymima pranešime.

"Tikimės, jog Estijos valdžia, ne kartą deklaravusi pasiryžimą savo indėliu prisidėti prie kovos su tarptautiniu terorizmu, imsis būtinų priemonių tokiai veiklai savo teritorijoje nutraukti", - sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovai.

"Kavkaz-Center" nušviečia įvykius Čečėnijoje ir musulmonų šalyse čečėnų kovotojų akimis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.