aA
Parlamentarė Birutė Veisaitė artimiausiu metu bus svarstoma Seimo Etikos ir procedūrų komisijoje, kur jai teks pasiaiškinti, kodėl nemokėjo už Seimo viešbučio paslaugas.
Birutė Vėsaitė
Birutė Vėsaitė
© ELTA
Kaip pranešė dienraštis "Lietuvos rytas", beveik prieš dvejus metus sotinės V.Mykolaičio-Putino gatvėje būstą už 72 tūkst. litų nupirkusi B.Vėsaitė nuslėpė tai nuo Seimo kanceliarijos, tačiau apie įgytą nekilnojamąjį turtą parlamentarė buvo priversta pranešti pildydama 2001 metų Gyventojų pajamų bei turto deklaraciją.

Nė cento nemokėdama už jau teikiamas paslaugas Seimo viešbutyje Gedimino prospekte parlamentarė pažeidė Seimo narių darbo sąlygų įstatymą.

Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas teigia, kad už gyvenimą Seimo viešbučiuose gali nemokėti tik iš kitų rajonų į Vilnių atsikėlę ir sostinėje gyvenamųjų patalpų neturintys parlamentarai.

B.Vėsaitė privalėjo informuoti Seimo kanceliariją apie kadencijos metu pasikeitusias jos gyvenimo sąlygas.

"Aiškinsime, kodėl parlamentarė to nepadarė. Jeigu nustatysime, kad ji elgėsi neteisėtai, siūlysime atlyginti nuostolius", - sakė A.Salamakinas.

Pati B.Vėsaitė mano, kad prasta įsigyto buto būklė leidžia jai Seimo viešbučiu naudotis nemokamai. "Norėčiau parodyti jums tą butą. Ten yra tik išorinės sienos, net šildymo nėra. Ką, norite mane į sandėlį nugrūsti?", - piktinosi iš Kauno atsikrausčiusi politikė.

Be to, parlamentarė raginama atsisakyti pirmininkės pareigų Verslo ir užimtumo komisijoje, nes gegužę jai teks išvykti į Europos Parlamento (EP) posėdžius. B.Vėsaitė yra paskirta trylikos stebėtojais siunčiamų parlamentarų delegacijos vadove.

Seimo seniūnų sueiga yra nutarusi, kad į EP vyksiantys parlamentarai turi atsisakyti papildomų pareigų parlamente, kadangi beveik pusę laiko jiems teks praleisti Briuselyje ir Strasbūre.

Socialdemokratinės koalicijos frakcijos vadovės Irenos Šiaulienės teigimu, B.Vėsaitė nėra linkusi atsisakyti pirmininkės pareigų. B.Vėsaitė teigia, kad nori pabaigti pradėtus darbus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.