aA
Trys Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) darbuotojai žada praskinti kelius į "didįjį futbolą", pirmieji sudalyvavę 35-ajame Europos teatrų futbolo čempionate Milane (Italijoje).
Futbolas
Kaip sakė LNOBT užsienio skyriaus darbuotoja Neringa Šakinienė, teatras, vasario mėnesį gavęs Milano operos teatro "La Scala" kvietimą dalyvauti gegužės 1 dieną vyksiančiame visos Europos teatrų futbolininkus-mėgėjus vienijančiame čempionate, bandė suburti komandą, tačiau atsirado tik trys pasiryžę rungtis su kitų šalių teatralais-sportininkais.

Pasak N.Šakinienės, LNOBT, ypač baleto trupėje, tikrai yra nemažai futbolo entuziastų, bet šiuo metu kūrybiniai teatro darbuotojai yra labai užimti, be to, kelionei reikia papildomų lėšų. Tad LNOBT siunčia tris "žvalgus", kurie apsižiūrės šiame Lietuvoje mažai žinomame renginyje ir galbūt paragins kitus teatralus aktyviau jame dalyvauti kitąmet.

LNOBT prodiuseris Mantas Urbonas, fotografas Michailas Raškovskis ir užsienio skyriaus darbuotoja Jolita Vadopalaitė kartu su pavieniais žaidėjais iš kitų Europos šalių teatrų sudarys rinktinę komandą "Visos Europos žvaigždės".

Kasmet vis kitoje šalyje jau 35-eri metai vykstantis Europos teatrų darbuotojų futbolo čempionatas ketvirtadienį Milane surinks 20 komandų iš Vokietijos, Šveicarijos, Italijos, Prancūzijos, Belgijos, Kroatijos ir kitų šalių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.