aA
Valdančioji Socialdemokratinės koalicijos frakcija Seime pritarė premjero Algirdo Brazausko apsisprendimui teikti į vidaus reikalų ministrus ministerijos sekretoriaus Juozo Bulovo kandidatūrą.
Virgilijus Bulovas
Virgilijus Bulovas
© ELTA
Tai po pirmadienį įvykusio premjero susitikimo su Socialdemokratinės koalicijos frakcija BNS sakė Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Informacijos centro vadovas parlamentaras Gediminas Kirkilas.

Kandidatą į vidaus reikalų ministrus Socialdemokratinės koalicijos frakcijai pristatė A.Brazauskas, tačiau pats J.Bulovas susitikime su frakcija nedalyvavo.

Pasak G.Kirkilo, socialdemokratai tikisi, jog prezidentas Rolandas Paksas artimiausiu metu pasirašys dekretą dėl J.Bulovo skyrimo ir jis galės jau antradienį duoti priesaiką Seime bei pradėti eiti pareigas.

Vėliau Seimas numato rinktis posėdžiauti tik gegužės 15 dieną.

V.Bulovui jau teko dirbti VR ministru 1996 metais nuo vasario iki gruodžio. Jis taip pat yra buvęs užsienio ministro patarėju ir Lietuvos ambasadoriumi Kazachstane.

Jeigu prezidentas pritartų premjero teikimui, 63 metų J.Bulovas ministro poste pakeistų praėjusią savaitę iš atsistatydinusį Socialdemokratinės koalicijos frakcijos narį Juozą Bernatonį.

J.Bernatoniui teko atsistatydinti praėjusį penktadienį dėl nepagrįstų kaltinimų policijos generaliniam komisarui Vytautui Grigaravičiui toleravus neteisėtą informacijos rinkimą apie valstybės pareigūnus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.