aA
Klausimas

Sveiki,

norėčiau sužinoti, kaip pamilti save, arba kas tai yra?

Dėkui

Atsakymas

Sveiki,

Geriau reikėtų sakyti, kad žmogui tenka priimti save su visais minusais ir pliusais. Tai natūralus asmenybės brendimo procesas. Žmogus normaliomis sąlygomis vis labiau pažįsta savo stipriąsias ir silpnąsias puses. Tačiau dažnai bent iš pradžių jis neigia dalį savo bruožų ir susitapatina tik su “aš idealiai geras” arba “aš labai blogas”. Kartais jame gyvena abi šios dalys, kurios atskirtos viena nuo kitos, bet ateina būsenomis, kaip švytuoklė. Pamilti save ir reiškia priimti save su abejomis šiomis pusėmis, suvokus jų reliatyvumą: kam aš geras? Kam aš blogas? Tačiau tai ne tik protas, tai dar ir jausmai sau: simpatija, nuolaidumas, užuojauta.

Šiam procesui reikalinga kantrybė, dėmesys savo poelgiams, santykiams, bendravimas su kitais žmonėmis. Savęs priėmimas ir pažinimas- bet kurios psichoterapijos dalis.

Iki.
Olegas

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.