aA
Opozicinių LDDP ir Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) lyderiai priekaištauja dešiniosioms politinėms jėgoms kraunantis politinį kapitalą iš istorijos.
"Dešiniosios politinės jėgos skuba iš istorijos susikrauti joms nepriklausantį politinį kapitalą, vienpusiškai vertindamos tragiškus įvykius, mėgindamos juos sieti su savo politiniais oponentais, prisiimdamos pokario pasipriešinimo judėjimo nuopelnus", sakoma LDDP ir LSDP koalicinės tarybos vardu Vytenio Andriukaičio ir Česlovo Juršėno pasirašytame pareiškime.

Šiuo pareiškimu opozicija reaguoja į Vilniuje vykstantį tarptautinį kongresą komunizmo nusikaltimams įvertinti.

Spaudos konferencijoje pirmadienį LSDP pirmininkas V. Andriukaitis, komentuodamas šį kongresą, teigė pasigedęs platesnio Seimo pirmininko Vytauto Landsbergio žvilgsnio į istoriją.

Pasak jo, "atidarydamas konferenciją ir žinodamas, kad jis nepriklauso jokiai disidentų kartai, jis nerado jėgų ir valios paveikti taip, kad šioje konferencijoje dalyvautų iš tikrųjų tie, kurie turi moralinę teisę taip kalbėti".

LSDP ir LDDP koalicinė taryba mano, kad praeitis turi būti vertinama visapusiškai.

"Iš karčioji, tragiškoji patirtis turi tarnauti ateičiai, apgalvotiems užsienio ir vidaus politikos žingsniams, demokratijos bei tolerancijos ugdymui, o ne susipriešinimui, vis toliau atidedančiam aktualių kasdieninių problemų sprendimą", sakoma opozicijos pareiškime.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.