aA
Klausimas

Laba diena,

Man 22m. Draugauju su vaikinu. Pradėjome lytinį gyvenimą. Mylimės kartą per savaitę ar tik kartą per dvi savaites. Ar tikslinga man būtų pradėti vartoti kontraceptikus (mylimės su prezervatyvu)? Kokias kontraceptines priemone patartumėte vartoti?

Ar galiu pati nusipirkti kontraceptinių tablečių, prieš tai nesikreipusi į gydytoją?

Dėkui už atsakymą.

Atsakymas

Labai šaunu, kad rūpinatės savo ateities planavimu.

Lytiniai santykiai kartą per savaitę yra laikomi reguliariais ir reikėtų pagalvoti apie patikimą kontracepciją. Kontraceptinės tabletės labai puikus metodas, kuris ne tik apsaugo nuo nepageidaujamo nėštumo, bet turi ir kitų teigiamų poveikių. Vartojant kontraceptikus mėnesinių ciklas tampa reguliarus, mėnesinės mažesnės, trumpesnės ne tokios skausmingos. Kadangi tai pirmasis jūsų kontraceptikas, rekomenduoju pradėti nuo medikamento, kuriame yra mažos hormonų dozės, todėl jis sukelia tik nežymius šalutinius poveikius, tačiau garantuoja gerą mėnesinių ciklo kontrolę. Rekomenduočiau MERCILON. Tai yra labai gerai klinikinių tyrimų metu ištirtas preparatas, nesukeliantis svorio didėjimo ar odos problemų, palengvinantis PMS. Pradėjus vartoti šį kontraceptiką galimi tik nedideli nusiskundimai pirmaisiais vartojimo mėnesiais, kurie per keletą ciklų praeina. Galite pati nusipirkti šį kontraceptiką vaistinėje, tačiau maždaug po 3 mėnesių būtų šaunu apsilankyti pas ginekologą.

Eugenija

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.