aA
Žemės ūkio rūmų pirmininkas Jonas Ramonas ragina valdžia nepatenkintus žemdirbius nesiimti kraštutinių veiksmų - neblokuoti kelių, o dar turėti kantrybės ir, kol vyksta sprendimų paieška, baigti pavasario darbus.
Jonas Ramonas
Jonas Ramonas
© ELTA
"Neužsėjus laukų ir valstybės parama nebus reikalinga. Darbymečio laiką išnaudokime darbui, o po to jau išmuš ir pažadų išpildymo laikas. Neapgalvotais ir skubotais veiksmais negriaukime pasitikėjimo žemdirbiais", - rašoma J. Ramono kreipimesi.

Pasak jo autoriaus, balandžio viduryje parodę savo vienybę ir susirinkę į mitingą prie Seimo rūmų, žemdirbiai sužinojo, kad yra vilčių išgelbėti skęstantį žemės ūkio sektorių. Tuoj po viešos akcijos Seimas įpareigojo Vyriausybę ieškoti rezervo ir vasaros pradžioje perskirstant biudžetą skirti žemės ūkiui paremti 142 mln. Lt. Šiuo metu vyksta ir planuojami nauji žemdirbių atstovų susitikimai su šalies vadovais. Jų metu ieškoma geriausio varianto kaimui ir valstybei, diskutuojami įvairūs papildomų lėšų šaltiniai, nurodo J. Ramonas.

"Mes nenorime geriau gyventi kitų visuomenės sluoksnių sąskaita. Kažin ar geriau jausimės, jei paramą gausime dėka pensininkų, medikų ar pedagogų neišmokamų atlyginimų? Dėl to ir reikia laiko bei pastangų, kad finansavimo šaltinis būtų realus ir neskriaudžiantis kitų", - teigia Žemės ūkio rūmų pirmininkas.

Jis pripažįsta, kad kaimo kantrybė jau išseko. "Gerą dešimtmetį buvo patikliai klausomasi pažadų, tad dabar kai kurių rajonų žemdirbiai pasiryžę į viską numoti ranka ir imtis kraštutinių priemonių - blokuoti kelius. Pasisemkime dar lašelį kantrybės ir, kol vyksta svarstymai, pabaikime pavasario darbus", - ragina J. Ramonas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.