aA
Nesėkmes praėjusiuose Seimo ir savivaldybių tarybų rinkimuose patyrusi partija "Socialdemokratija 2000" ketina keisti partijos pavadinimą ir žada dar pakovoti dėl valdžios. Tai vienbalsiai nuspręsta praėjusį šeštadienį Kaune vykusiame išplėstiniame partijos valdybos posėdyje.
Svarstomi du galimo pavadinimo variantai - "Lietuvos socialdemokratų sąjunga" ir Lietuvos partija "Socialdemokratija". Dėl jų turės apsispręsti partijos taryba.

Partijos valdyba taip pat pareiškė, jog "šalis pribrendo socialdemokratinių idėjų įgyvendinimui", o artėjantys Seimo rinkimai suteikia realų šansą "tikrajai socialdemokratinei politikai" sėkmingai išeiti į politinę areną.

Socialdemokratų dutūkstantininkų nuomone, premjero Algirdo Brazausko vadovaujama Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) "eilinį kartą neišlaiko socialdemokratijos egzamino".

Partijos "Socialdemokratija 2000" nuomone, Seimo opoziciją sudarantys konservatoriai ir liberalai "nepasižymi nei konstruktyvumu, nei parlamentinės kontrolės vykdymu".

"Paskendę vadinamosios dešiniosios politikos modeliavimuose bei partinių vidaus klausimų sprendimuose, jie atrodo silpnai valstybiniuose reikaluose, o tai leidžia Algirdui Brazauskui nevaržomai telkti valdžią vienose rankose ir savavališkai tvarkytis šalies ūkyje", - teigia socialdemokratų dutūkstantininkų valdyba.

Savo ruožtu, "Socialdemokratija 2000" valdyba teigia pripažįstanti savo klaidas ir siekianti persitvarkyti.

Anksčiau savo įgaliojimus iki rudenį planuojamo suvažiavimo suspendavęs partijos pirmininkas Rimantas Dagys paragino socialdemokratus dutūkstantininkus "ieškoti politinių sąjungininkų savo idėjų įgyvendinimui".

BNS žiniomis, "Socialdemokratija 2000" atstovai tikisi, jog prie jų prisijungs dalis Lietuvos socialdemokratų partijos narių, nusivylusių dabartinės partijos vykdoma politika.

Taip pat socialdemokratai dutūkstantininkai svarstoma bendradarbiavimo galimybė su buvusio Lietuvos centro sąjungos (LCS) lyderio Romualdo Ozolo šalininkais, atsisakiusiais jungtis su liberalais ir moderniaisiais krikščionimis demokratais.

R.Ozolos pareiškė ketinimų įkurti naują centro partiją.

"Socialdemokratija 2000" neturi atstovų Seime, o praėjusiuose savivaldybių tarybų rinkimuose iškovojo tik vieną iš 1560 mandatų. Tačiau partijos vadovai teigia, jog savivaldybių tarybose dirba 7 dutūkstantininkai, kurių dauguma buvo išrinkti per kitų partijų sąrašus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.