aA
Vilniaus savivaldybė, atsakydama į Finansų ministerijos priekaištus dėl nesumokėtų mokesčių valstybei, žada ieškoti būdų, kaip likviduoti skolas.
Finansų ministerija paskelbė, kad Vilniaus miesto savivaldybė nuo 1994 metų nemokėjo fizinių asmenų pajamų mokesčio, ir savivaldybės įsiskolinimas jau viršijo 94 mln. litų.

Ministerija savivaldybės vadovų pareikalavo skubiai parengti planą, kaip likviduoti įsiskolinimus ir pateikti jį ministerijai iki birželio 14 dienos. Tuomet ministerija žada spręsti, kaip elgtis toliau.

Vilniaus savivaldybės penktadienį išplatintame pareiškime žadama ieškoti būdų, kaip likviduoti skolas.

Pranešime teigiama, kad skolų likvidavimo planas jau sudarytas, numatytos lėšos kreditoriniam įsiskolinimui padengti, dėl galimų problemos sprendimo būdų tariamasi su Vyriausybe.

Savivaldybė drauge pabrėžia, jog įsiskolinimai atsirado dėl savivaldybėms priskiriamų vis naujų funkcijų, kurių vykdymui Vyriausybė neskiria pinigų, bei dėl prastos ekonominės padėties visoje šalyje.

Tarp skolų atsiradimo priežasčių minimas Vyriausybės nutarimas 1997-1999 metais padidinti savivaldybės darbuotojų atlyginimus. 1997 metais savivaldybės darbuotojų darbo užmokestis sudarė 20,2 proc. savivaldybės biudžeto, šiemet - jau 43,4 proc.

Savivaldybės pareiškime pabrėžiama, kad kasmet mažėja savivaldybei tenkanti dalis iš mieste surenkamų fizinių asmenų pajamų mokesčio, taip pat mažėja miestui tenkanti dalis nuo Vilniuje surenkamų mokesčių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.