aA
Kaip trečiadienį pranešė jungtinės grupuotės štabas, praėjusią parą transporto sraigtasparniai Mi-8 ir Mi-26 daugiau kaip 25 kartus skrido išlaipinti desantų į Čečėnijos kalnų rajonus.

"Desantininkai išlaipinti sėkmingai, be nuostolių ir jau atlieka vadovybės iškeltus uždavinius", pranešė štabo pareigūnai.

Jie pažymėjo, jog kovotojai vengia atvirų susirėmimų ir mažomis grupėmis eina sienos su Gruzija ir Dagestanu link bei mėgina prasiskverbti į Čečėnijos teritorijos lygumas. Be to, dalis kovotojų slapstosi tarp taikių Šatojaus rajono gyventojų.

Karinės vadovybės vertinimu, Čečėnijos kalnuose, taip pat Vedeno ir Argūno tarpukalnėse yra apie 1,5 tūkst. kovotojų. "dar maždaug tūkstantis ekstremistų yra respublikos lygumų rajonuose ir slapstosi tarp taikių gyventojų", pažymėjo štabo pareigūnai.

Tuo tarpu čečėnų separatistų Šatojaus fronto vadas Chamzatas Gilajevas pareiškė, kad jo daliniai paliko Šatojų. Jo teigimu, kovotojai pasitraukė į savo bazes kalnuose.

Kovotojų vadovybė praneša apie tebevykstančius pozicinius mūšius netoli Urus Kerto gyvenvietės prie įvažiavimo į Argūno tarpukalnę.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.