aA
Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos skyriaus pareigūnai penktadienį pareiškė kaltinimus Klaipėdos miesto "Sodros" vadovui Viktorui Valceriui. 38 metų V.Valceris apkaltintas piktnaudžiavimu tarnyba, oficialių dokumentų klastojimu ir jų panaudojimu bei tarnybiniu suklastojimu.
Viktoras Valceris
Pareigūnas savo kaltę pripažįsta, pranešė STT atstovė spaudai.

Pasak bylą tiriančių STT pareigūnų, kaltinamasis "Sodros" turto sąskaita siekė sau turtinės naudos.

Kaip nustatė STT, V. Valceris rengdavo fiktyvius "Sodros" patalpų, statinių ir kitokio turto pardavimo konkursus ir aukcionus, kuriuose iš anksto buvo žinomas laimėtojas - jais būdavo asmuo arba įmonė, atstovavę V.Valcerio interesams.

"Sodros" Klaipėdos skyriui nuo 1991 metų vadovavęs V.Valceris buvo sulaikytas sulaikytas praėjusį penktadienį, vasario 23 dieną. Po jo sulaikymo vyko apklausos ir buvo atliekamos kratos.

Vasario 25 dieną, besibaigiant 48 valandų sulaikymo terminui, buvo kreiptasi į teismą ir teismas leido suimti įtariamąjį V.Valcerį dešimčiai parų.

V.Valcerio advokatams apskundus šios kardomosios priemonės paskyrimą, tikėtina, kad šis skundas pirmadienį bus nagrinėjamas Klaipėdos apygardos teisme.

Tiriant bylą, ketvirtadienį apie 18 val. STT tarnybinėse patalpose Klaipėdoje buvo sulaikytas dar vienas įtariamasis - 47 metų Algirdas Lingė. Jis dirba A.Lingės paslaugų įmonėje "Žilvinas".

A.Lingė įtariamas mokesčius patvirtinančių oficialių dokumentų suklastojimu ir apgaulingu apskaitos tvarkymu. Po apklausos penktadienį jis buvo paleistas.

Atsižvelgiant į neseniai Klaipėdos areštinėse vykusius neramumus ir siekiant užtikrinti tvarką ir saugumą, kaltinamasis V.Valceris laikomas ne Klaipėdos miesto policijos areštinėje.

Pasak STT pareigūnų, V.Valceriui dabar pareikštas pirminis kaltinimas, kuris bus papildytas. Vyksta tyrimas.

Sausio pabaigoje V. Valceris buvo įvardytas kandidatu į laisvą "Sodros" direktoriaus postą, atsistatydinus Aidui Pikiotui.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.