aA
Panevėžio miesto apylinkės teismas šeštadienį leido suimti tris įtariamuosius 19-metės Panevėžio konservatorijos studentės Renatos Vareikaitės nužudymu.
Pasak Panevėžyje transliuojančios radijo stoties "Aukštaitijos radijas", du įtariamieji - 28 metų panevėžietis Rolandas Lenkaitis ir 24 metų kaunietis Lorencas Valkauskas suimti 3 mėnesiams, trečia įtariamoji - 17-metė Rita Lupeikytė - suimta mėnesiui.

Įtariamieji buvo sulaikyti penktadienį.R.Lenkaitis ir L.Valkauskas anksčiau buvo teisti. R.Lupeikytė dirbo draudimo kompanijoje "Lindra" draudimo agente.

Praėjusį antradienį policijai apie R.Vareikaitės dingimą pranešė jos kambario draugė. Ji pasakojo, kad prieš pora mėnesių R.Vareikatė Panevėžio radijo stoties "Pulsas" pažinčių laidos metu susipažino vaikinu, kuris prisistatė vardu Vaidas ir teigė, kad neva dirba miesto komisariate policininku. Kaip vėliau paaiškėjo, apsimetėlis buvo įtariamasis R.Lenkaitis.

Vasario 25 dieną R.Lenkaitis R.Vareikaitę pakvietė į pasimatymą, iš kurio ji jau gyva nebegrįžo.

R.Lupeikytė jai buvo pristatyta kaip kaip R.Lenkaičio sesuo. Manoma, kad nusikaltimas buvo iš anksto suplanuotas.

R.Vareikaitei R.Lenkaitis pasakė, kad neva seserį jam reikia nuvežti į kaimą. Automobiliu jie atvažiavo prie apleisto ir nebaigto statyti namo Katinų kaime, kur R.Vareikaitė ir buvo nužudyta.

Manoma, kad studentė buvo pasmaugta o po to jos kūnas buvo padegtas. Stipriai apdegęs merginos kūnas buvo surastas apie 20 val. penktadienį tame pat name, kuriame ji ir buvo nužudyta.

Įtariamieji iš nužudytosios pagrobė apie 150 litų, auksinę grandinėlę, rankinę, odinę striukę, batus mobilaus ryšio telefoną.

Sužinoję, kad aiškėja nusikaltimo detalės, įtariamieji ketino sprukti iš Lietuvos.

Abu R.Vareikaitės tėvai yra mirę, merginą globojo senelis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.