aA
Konsulate dirba 20 darbuotojų.

8 val. 45 min. į telefono skambutį atsiliepusiai konsulato sekretorei neprisistatęs vyriškis pareiškė, kad konsulato darbuotojų sielos "po 15 minučių bus perduotos Alachui".

Pasak konsulato sekretorės, anonimas kalbėjo rusiškai su kaukazietišku akcentu.

Kaip žinoma, čečėnų karo vadai yra paskelbę džihadą - šventąjį karą Rusijai, vykdančiai karo veiksmus Čečėnijoje.

Miesto centre K. Donelaičio gatvėje esantį konsulato pastatą iki 9 val. 45 min. tikrino VRM greitojo reagavimo rinktinės "Aras" išminuotojai ir policija. Į įvykio vietą buvo atvykę ugniagesiai, dujų avarinė tarnyba, greitosios medicininės pagalbos ekipažas.

Netoli dviaukščio Rusijos konsulato pastato yra įsikūręs "Tekos" baldų salonas, patalpas įsirenginėja "Hansa" bankas.

Rusijos ambasada Vilniuje pranešė įdėmiai sekanti incidento tyrimą ir palaikantį kontaktus su Klaipėdos teisėsauga.

Ambasados spaudos atašė Borisas Kirilovas interviu BNS drauge pažymėjo stiprią vietos valdžios paramą, operatyviai sureagavus į grasinimus ir pasiuntus specialiąsias tarnybas įvykio vieton.

Konsulato darbuotojai sakė BNS korespondentui Klaipėdoje, kad, policijai išsamiai ištyrus įvykį, bus galima spręsti, ar grasinimas buvo chuliganizmas, ar politinis išpuolis.

Klaipėdos policija ketina iškelti baudžiamąją bylą grasinimui ištirti. Preliminariai policija linkusi jį vertinti kaip chuliganizmą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.